25-05-2010 | Администратор |

На 21 май 2010г. учениците от ОУ „Иван Вазов“, с. Алдомировци празнуваха деня на славянската писменост и просвета. Гости на тържеството бяха г-н Георги Георгиев, кмет на община Сливница, г-н Асен Георгиев, зам. кмет на обшина Сливница, г-н Цветан Любенов, общински съвеник, много родители и жители на селото. Г-н Георги Георгиев и г-жа Даниела Борисова, директор на училището, поздравиха присъстващите с най-българския празник и пожелаха нови творчески успехи на учителите и на учениците.

Децата от Подготвителната група, с ръководител г-жа Антоанета Стоянова, се представиха с чудесен танц.

Учениците от начален курс, с ръководители Славка Стоименова, Теменужка Драгомирова, Гергана Деянова и Лалка Лозанова, поздравиха присъстващите с рецитал, посветен на буквите и на техните създатели, с драматизации на поемата „Кирчо пред съда“ от Асен Босев и на приказката „Под гъбата“ от Виталий Сутеев, с песни и танци.

Ученици от шести клас, с ръководител Красимира Кирилова, рецитираха стихове, посветени на българския език и книгите.

Възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, с. Алдомировци, играещи във Фолклорен танцов състав „Мелдия“ към читалище „Светлина“, с. Алдомировци с ръководител Даниела Николова, вдигнаха на крака присъстващите с чудесните си изпълнения на хора и ръченици от Шопския регион.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!