27-12-2009 | Администратор |

2009-12-aldomirovtsi-koleden-praznik-08

На 23.12.2009 г., в ОУ „Иван Вазов“ – с. Алдомировци имаше Коледен празник. Присъстваха ученици, родители и учители. Сред официалните гости на тържеството личат имената на г-н Тодор Петков – кмет на с. Алдомировци, г-н Георги Георгиев – кмет на община Сливница, г-н Асен Георгиев – заместник кмет, г-жа Маргарита Божкова – председател на Общински съвет – гр. Сливница, г-жа Снежа Ганчева – секретар на Община Сливница.

Госпожа Даниела Борисова, директор на ОУ ”Иван Вазов”, се обърна към присъстващите:

2009-12-aldomirovtsi-koleden-praznik-04

Уважаеми гости, учители, ученици и родители!

Добре дошли в ОУ ”Иван Вазов”- с. Алдомировци, за да споделим радостта от предстоящите празници – Коледа и Нова година.

Коледа е любимото време на децата от цял свят!

Времето на добрите пожелания и играчките, на веселия звън на камбанките и песните край елхата. Коледа носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и тържественост.

Целият свят грее с милиони светлинки и пъстри гирлянди.

Коледа е топлината на чувствата, че си специален и обичан.

Коледа е времето на ваканциите, на ледените пързалки и шумните лудории, на зачервените бузки и вкусните закуски на мама, на дългите утрешни събуждания и споделената чаша кафе с любим човек.

Коледа е време на коледарските дружини и сурвакарските благословии, на дребните завоевания и късметчетата в джоба, на трепетните очаквания и щастливите пожелания.

Коледа е времето на подаръците. Времето, когато даряваш обич и получаваш обич. А кой не е чакал с нетърпение какво ще получи в коледната нощ? Кой не е бодърствал в очакване на щедрия дядо? Всичко това е част от нашата Коледа – част от детството ни, от живота ни.

С топлина в сърцето и блясък в очите да се откъснем от работа и грижи!

Нека за миг да поспрем и да погледнем звездното небе в коледната и новогодишната нощ!

Може би ще успеем да зърнем своята пътеводна звезда, която да ни дари с повече доброта и обич, с мир и здраве и да освети пътя ни напред!

Желая ви късмет, благополучие, много подаръци и щастливи усмивки!

 

Скъп гост на тържеството бе и самият Дядо Коледа. Възхитен и зарадван от чудесната програма, изнесена от малчуганите от подготвителната група и начален етап, той развърза вълшебният чувал и раздаде подаръци на децата. Всички останаха доволни и щастливи, защото белобрадият старец бе получил писмата с техните желания.

След празненството започна Коледна разпродажба на предмети, изработени от учениците в училището. Те бяха вложили много старание и фантазия в своята работа, благодарение на което събраната сума възлезе на 163 лв.
Колективът на ОУ „Иван Вазов“ – с. Алдомировци пожелава на всички Щастлива Коледа и Успешна Нова 2010 година!

 

2009-aldomirovtsi-survachkiКлуб “Съхрани българското”, при ОУ “Иван Вазов” с. Алдомировци с ръководител г-жа Ралица Попова, изработи и изпрати коледна сурвачка на Президента на България Георги Първанов.

 

 

 

 

 

 

Учениците и учителите в ОУ “Иван Вазов” с. Алдомировци изказват своята сърдечна благодарност на г-н Марин Павлов за подарените пет конфигурации компютри чрез канцеларията на Президента на България.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!